Για το θέμα Ανδρέας Παπανδρέου και 17Ν, τρία πράγματα έχουμε να σχολιάσουμε:

Πρώτον, ότι σε μία ακόμη υπόθεση, έχουμε την ηχηρή διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πραγματικότητα την ίδια. Και εννοώ ότι σήμερα, με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Πάνος Καμμένος όχι μόνο διέψευσε ότι ήταν εκείνος που κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη, αλλά υπενθύμισε ότι την τελευταία φορά που γράφτηκε κάτι τέτοιο (από την εφημερίδα “Το Βήμα”) υπήρξε καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για συκοφαντική δυσφήμιση. Δηλαδή, αυτό το πράγμα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Ομως, νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο….

Δεύτερον: Σε μία ακόμη περίπτωση, αποδεικνύεται ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτούργησε επιπόλαια και αφελώς, χωρίς να έχει συναίσθηση του τι λέει και σε τι ατραπούς βάζει τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, που τα χρεώνεται ασφαλώς όλα αυτά.

Και έτσι, μετά τον αλησμόνητο εξωγήινο στον Υμηττό, αλλά και την απίστευτη γκάφα με τη δήλωση του Αϊνστάιν, που τελικά δεν την είχε κάνει ο Αϊνστάιν, ήρθε σήμερα να προστεθεί και η γκάφα με τον Παπανδρέου και τη 17Ν.

Και, φυσικά, δεν μιλώ για τη στιγμιαία (ή αυθόρμητη) αντίδραση του αρχηγού και των βουλευτών της ΝΔ, την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά από το βήμα της Βουλής (αυτό θα μπορούσε και να δικαιολογηθεί ως ένα βαθμό), αλλά για την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, που αποφάσισαν να κάνουν οι επικοινωνιολόγοι του Προέδρου της ΝΔ την επόμενη μέρα, συνειδητά και χωρίς κανένα ελαφρυντικό, αφού είχαν τη δυνατότητα να ψάξουν την αλήθεια. Αυτό είναι το εντυπωσιακό!

Μα, έχω απορία:
Ολοι αυτοί οι άνθρωποι του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη δεν θυμόντουσαν κανένα από τα πρωτοσέλιδα του Ελεύθερου Τύπου ή της Βραδυνής εκείνης της εποχής, που ανεβοκατέβαζαν τη 17Ν, ΠΑΣΟΚική οργάνωση;

Δεν ζούσαν τη δεκαετία του ‘90 ή ακόμη και αργότερα, που αναπαράγονταν αυτές οι θεωρίες από τις Νεοδημοκρατικές εφημερίδες;

Σίγουρα, αν ψάχνεις μόνο στο Facebook ή στο twitter τσιτάτα για να γράφεις τους λόγους του αρχηγού σου, δεν θα βρεις την αλήθεια. Θα πρέπει να κάνεις λίγο καλύτερη έρευνα ή έστω να ρωτήσεις κανέναν παλαιότερο για να μάθεις, αν θες να γράψεις το λόγο του Προέδρου.
Αλλιώς, λειτουργείς ως troll και εκθέτεις τον αρχηγό σου.

Τρίτον και σημαντικότερον, που αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά:
Τι έχουμε και σ’ αυτή την περίπτωση; Εχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον ίδιο του τον πατέρα, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που -μπορεί να μην είχε κατηγορήσει ποτέ ανοιχτά τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν- αλλά δεν έκανε και τίποτα για να μη γράφεται αυτό το σενάριο στις εφημερίδες της παράταξής του…

Το αντίθετο συνέβαινε, θα έλεγε κανείς…

Οι φίλοι του τα έγραφαν, οι φίλοι του τα διακινούσαν, οι φίλοι του τα διέδιδαν, γράφοντας λίστες με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δήθεν ήταν ενταγμένοι στη 17Ν.

Ομως, έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υιός, να τα χαρακτηρίσει όλα αυτά γελοία σήμερα! Και να αποκοπεί από το παρελθόν, ακόμη και το οικογενειακό του!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στο θέμα του ονοματολογικού.

Θυμίζουμε ότι ο άνθρωπος που δέχθηκε αφενός τη διπλή ονομασία του γειτονικού κράτους, αφετέρου να μπει η λέξη «Μακεδονία» και στις δύο ονομασίες, είναι ο πατέρας του σημερινού Προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και όμως, ο υιός, ο Κυριάκος, χαρακτηρίζει σήμερα «προδότη» τον Τσίπρα, που πέτυχε μια συμφωνία με σύνθετη ονομασία.

Ποιος; Ο υιός του ανθρώπου που δέχθηκε τη λέξη Μακεδονία νέτα σκέτα στην ονομασία, χωρίς κανένα συνθετικό.

Νομίζω ότι είναι σαφής η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απλά, δεν ξέρω αν είναι και πειστική…

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.