Εχει γίνει μεγάλος ντόρος για την ΕΡΤ, με δηλώσεις από πολλούς, δημοσιεύματα, πρωτοσέλιδα κ.ά. Ακούω πάρα πολλές κριτικές για την ΕΡΤ αλλά δεν ακούω περιεχόμενο. Θέλω κάποιον να μου πει μια συγκεκριμένη καταγγελία. Μιλάνε για ποσά, αφήνουν λάσπη στον ανεμιστήρα… ακούγονται διάφορα.

Το ρεπορτάζ δίνει νούμερα.

Τα νούμερα λένε ότι παλιότερα το κόστος των παραγωγών έφτανε τις 80.000 ευρώ το επεισόδιο. Σήμερα, είναι μεσοσταθμικά στα 2.100 ευρώ. Οι μικτές παραγωγές έχουν μεσοσταθμικό κόστος 42% μικρότερο από την εποχή της ΝΕΡΙΤ. Το ανταποδοτικό τέλος είναι 30% φθηνότερο από ό,τι προ του «μαύρου» και από τα μικρότερα στην Ευρώπη. Ο αριθμός των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το 2008 και πολύ χαμηλότερος από άλλες αντίστοιχες δημόσιες τηλεοράσεις την Ευρώπης.

Σήμερα προχωρά, μετά από πέντε διαγωνισμούς που ματαιώθηκαν ή κηρύχτηκαν άγονοι και φτιάχνει το δίκτυο των πομπών με κόστος 1,2 εκατ. ευρώ εφάπαξ, την ώρα που πλήρωνε στη DIGEA 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ έριξε «μαύρο» και σε όλη την ελληνική ομογένεια. Το σήμα της ERT World χάθηκε από τους δέκτες σε όλη την υφήλιο. Πλέον, έχει ήδη επανέλθει σε Ευρώπη και Καναδά, ακολουθούν άμεσα οι ΗΠΑ και Αυστραλία, Λατινική Αμερικη, Νότια Αφρική.

Από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Ωρα Ελλάδος 5:30” του Open Beyond Tv με τους Αμαλία Κάτζου και Βαγγέλη Γιακουμή.