Απόψε σας έφερα χριστουγεννιάτικα δώρα. Εχω για όλους:

  1. Στην αρχή, η ΝΔ μας έλεγε πως επί ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία αυξάνεται. Οταν τα στοιχεία συνέχισαν να τη διαψεύδουν πρωτοφανώς, άλλαξε αφήγημα. Τότε, παραδέχθηκε πως όντως υπάρχει μείωση της ανεργίας κι άρχισε να ισχυρίζεται ότι, όμως, οι νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Για δείτε τι λέει αυτό το επίσημο χαρτί από την ΕΡΓΑΝΗ: Από τις 121.913 νέες θέσεις εργασίας, το 70% είναι πλήρους απασχόλησης.
  2. Μετά, μας λέγανε “ναι, αλλά με τι μισθούς;”. Δείτε τι λέει το δεύτερο χαρτί, πάλι από την ΕΡΓΑΝΗ: το 2017, οι μέσες μικτές αποδοχές αυξήθηκαν κατά 3,59%. Κι αυτό ήρθε να προστεθεί πάνω στην αύξηση κατά 9,34% το 2016.
  3. Αλλά έχω κι ένα τρίτο χαρτί: Το θυμάστε το περιβόητο «success story» Σαμαρά για το 2014; Διαβάστε στην έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού με τι πρωτογενές πλεόνασμα παρέδωσε η ΝΔ τη χώρα στα τέλη της συγκεκριμένης χρονιάς: 3 δισ. ευρώ ΚΑΤΩ από το συμφωνημένο στόχο.
  4. Κι επειδή μας λέει η ΝΔ ότι το κοινωνικό μέρισμα Τσίπρα είναι αποτέλεσμα φορο-επιδρομής, να σας θυμίσω πόσο αύξησε ο Σαμαράς τους φόρους μέσα σε μια μόνο χρονιά; Το λέει η έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου: αύξηση φορολογικών εσόδων 7,1% μόνο το 2014».

Ο κ. Λαζαρίδης δεν μας απάντησε σε κανένα από τα έγγραφα που του παρουσίασα. Αρα, θεωρώ ότι τα δέχεται. Και τον καλώ να συμφωνήσουμε οι δυο μας στο εξής: Τώρα που τα διάβασε, με τα μάτια του, ο ίδιος, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ενώπιον του ελληνικού λαού, τώρα που ξέρει ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα της ΝΔ είναι “fake news”, o κ. Λαζαρίδης προσωπικά αυτά τα fake news δεν θα τα ξαναπεί. Ας πει άλλα.