Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες από τη ΝΔ, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, είναι μια προσπάθεια να μεταφερθεί το γαλάζιο αδιέξοδο στην πλευρά της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές ερμηνείες που κάνουν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο, το να κάνει διαφορετική ερμηνεία του αποτελέσματος ο υπουργός Εξωτερικών με τον κυβερνητικό εταίρο, είναι κάτι το απολύτως αναμενόμενο και δεν εκπλήσσει κανέναν.

Και ρωτώ: Υπάρχει Ελληνας που να μην ήξερε ότι ο Καμμένος διαφωνεί στο συγκεκριμένο ζήτημα με τον Νίκο Κοτζιά; Υπάρχει κάποιος που εκπλήσσεται που κάνουν διαφορετική εκτίμηση του δημοψηφίσματος;
Κατά τη γνώμη μου, κανένας.

Πώς, λοιπόν, γίνεται τώρα αυτό το βασικό επιχείρημα της ΝΔ; Δεν έχει λογική.

Αντιθέτως, αυτό που δεν ήξεραν οι Ελληνες, και έρχεται σαν βόμβα να πέσει στο τραπέζι, και για το οποίο πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι οι μυστικές συναντήσεις της κυρίας Μαρίας Σπυράκη με την ηγεσία της γείτονος πριν ακόμη μάλιστα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, όπως αποκάλυψε η γερμανική FAZ.

Αυτή είναι η εντυπωσιακή αποκάλυψη, για την οποία θα πρέπει να απαντήσει η ΝΔ, και όχι ότι ο Καμμένος διαφωνεί στο σκοπιανό.

Θα πρέπει να απαντήσει δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί κατηγορούσε για μυστική διπλωματία την κυβέρνηση, όταν η «ειδική απεσταλμένη» -όπως τη βαφτίζει το Μαξίμου- Μαρία Σπυράκη συναντούσε τον Ζάεφ, χωρίς να το ξέρει κανένας. Και, βέβαια, ουδείς πιστεύει ότι εκεί που καθόταν σε μια καφετέρια η κυρία Σπυράκη, εμφανίστηκε -τσουπ!- ένας Ζάεφ, έτσι τυχαία. Και ούτε είναι θέμα Σπυράκη. Η κυρία Σπυράκη ήταν εντολοδόχος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Και αλήθεια, όταν γίνονται μυστικές συναντήσεις «ειδικών απεσταλμένων» με την ηγεσία ενός ξένου κράτους, για τις οποίες δεν μιλά κανείς, αυτό δεν συνιστά μυστική διπλωματία;

Τι ειπώθηκε σ’ αυτή τη συνάντηση, αλήθεια;

Τι είχε να πει η κυρία Σπυράκη στον κύριο Ζάεφ, που έκρινε ότι δεν πρέπει να το αναφέρει πουθενά και ποτέ;

Αν έτριξε και κατ’ ιδίαν τα δόντια στον Ζάεφ, όπως συνηθίζει να κάνει δημόσια για τη συμφωνία, γιατί δεν το διαφήμισε η ίδια, να γίνει και η ηγέτης των συλλαλητηρίων, που με τόση θέρμη υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα;

Και λέω «το προηγούμενο διάστημα» γιατί στη ΔΕΘ ακούσαμε από τον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη να κάνει την κωλοτούμπα και να αποδέχεται την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, παρά τα όσα έλεγε μέχρι χθες.

Και μετά αποκαλύπτεται ότι υπήρξε και μυστική συνάντηση της ηγεσίας της ΝΔ με την κυβέρνηση των Σκοπίων. Στην οποία συνάντηση –όπως σαφώς αφήνει να εννοηθεί το Μαξίμου με την ανακοίνωσή του- η κυρία Σπυράκη διάβασε στον κύριο Ζάεφ και προσωπικά μηνύματα του κυρίου Μητσοτάκη!
Και στα σοβαρά, το θέμα μας είναι ότι ο Καμμένος διαφωνεί με τον Κοτζιά;

Ας αφήσουμε τα περσινά ξινά σταφύλια, προτείνω εγώ, και ας ασχοληθούμε με τα νέα ολόφρεσκα φρούτα που εμφανίστηκαν μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού. Εκεί είναι το ζουμί και όχι στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.