Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει το βούλευμα που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν πολύ ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει), η «πράσινη» προσέγγιση έχει τη λογική «μου πειράξατε τον… εμβληματικό Σημίτη, άρα θα πάω και εγώ να πειράξω κάποιους άλλους». Σα παιδάκια του δημοτικού κάνουν οι του ΠΑΣΟΚ…

Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρη: να ερευνηθούν οι πάντες για τα πάντα.

Τι λέει η πραγματικότητα; Εχουμε έναν πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Σημίτη, που βλέπουμε τους υπουργούς του να διαβαίνουν, ο ένας μετά τον άλλον, την πόρτα της φυλακής. Ο ένας καταδικασθείς και ο άλλος προφυλακισθείς. Θα περίμενα ο Κώστας Σημίτης, ή οποιοσδήποτε στη θέση του, να ζητά ο ίδιος να ερευνηθούν όλα και, μάλιστα, το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να παραδοθεί στην κοινωνία ως λευκή περιστερά. Διότι, όταν ήταν στην εξουσία είχε κάνει μότο του το «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα». Τώρα που ο εισαγγελέας ερευνά τους δικούς τους λογαριασμούς, δεν του αρέσει. Και μιλά για «προσωρινούς διαχειριστές εξουσίας». Υπονοώντας ότι αυτός είναι ο «μόνιμος» της εξουσίας, το τοτέμ που κανείς δεν πρέπει να αγγίζει.

Είναι συνολική η τακτική των όποιων εμπλεκόμενων με υποθέσεις που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση να μιλούν για πολιτική σκευωρία των αντιπάλων τους. Δεν μπορεί, όμως, κάθε φορά που οι δικαστικές εξελίξεις τους στριμώχνουν, να υπαινίσσονται ότι η κυβέρνηση ελέγχει τη δικαιοσύνη. Εκτός κι αν έχουν αποδείξεις. Ή αν κρίνουν εξ ιδίων. Αν αυτό ακριβώς έκαναν οι ίδιοι όταν βρίσκονταν στην εξουσία.

Από την ενημερωτική εκπομπή “Ωρα Ελλάδος 7” του Γιάννη Σαραντάκου και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο Open Beyond TV.