Πέρα από την ανεργία, τα λουκέτα και την ύφεση, που προέβλεπε η αξιωματική αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή –και που φυσικά όλα έχουν διαψευσθεί οικτρά- υπάρχει άλλο ένα σημείο της καταστροφολογικής ρητορικής, που ακούγαμε και συνεχίζουμε να ακούμε μέχρι σήμερα από τη ΝΔ, αυτό που έχει να κάνει με τα δισεκατομμύρια του πακέτου Γιούνκερ, που κέρδισε η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση του 2015.

Ως προς αυτό, λοιπόν -μάλλον ΚΑΙ ως προς αυτό- η ΝΔ ακολούθησε την πεπατημένη. Κατηγορούσε και κατηγορεί την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για ανικανότητα και ολιγωρία.

Αυτό έλεγε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, το 2016, τα ίδια είπε και μόλις πριν από 3 μέρες. Ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να απορροφήσει τα κονδύλια για την ανάπτυξη.

Τι λένε τα επίσημα στοιχεία;

Ορίστε τα επίσημα στοιχεία.

Ο Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα πίνακα που δείχνει πόσο απέχουν από την πραγματικότητα αυτά που ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία.

Και δείχνει ότι…

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ αναφορικά με την απορροφητικότητα των κονδυλίων από το πακέτο Γιούνκερ (EFSI).

Και όχι μόνο. Τη χωρίζει και τεράστια διαφορά από τον δεύτερο!

Συγκεκριμένα, η δεύτερη Εσθονία (μία χώρα με εξαιρετικά επιτεύγματα ιδιαίτερα στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας), παρουσιάζει επίδοση η οποία κινείται περίπου στο 65% της ελληνικής.

Μα, δεν είναι ΣΟΚαριστική η διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και του τι ακούει ο ελληνικός λαός;

Δεν είναι συγκλονιστική η απόσταση που χωρίζει την αλήθεια από τη ρητορική της καταστροφής;

Η Ελλάδα είναι πρώτη και με διαφορά!

Και από εκεί και κάτω…

Η Ισπανία είναι στην 7η θέση.
Η Ιταλία στη 10η.
Η Γερμανία… στην 24η!

Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση στον γραμματέα της ΝΔ, κ. Αυγενάκη, με τη μορφή ερώτησης, βέβαια…

Και η ερώτηση είναι:
Μα, αν ο κύριος Αυγενάκης χρεώνει ανικανότητα στην ελληνική κυβέρνηση, που βρίσκεται στην 1η θέση, στην κυβέρνηση της Γερμανίας, που ανήκει στο ΕΛΚ και βρίσκεται 24η θέση στην κατάταξη, τι ακριβώς χρεώνει;

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την απάντησή του, θεωρώ…

Εκτός και αν δεν απαντήσει.

Και συνεχίσει να χρεώνει ανικανότητα στην ελληνική κυβέρνηση, παρά τα επίσημα στοιχεία, που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Και αυτό πιθανό είναι.

Ας περιμένουμε την αντίδραση της ΝΔ, ωστόσο…

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.