Βγήκε ο Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, στο ραδιόφωνο για να μαζέψει τα περί Πινοσέτ μιλώντας για ατυχή στιγμή κ.τ.λ. και βγάζει άλλη είδηση. Οτι οι άνθρωποι ζουν για τις απολύσεις, ζουν για τα μνημονιακά μέτρα.

Να θυμηθούμε τον ομόλογο του κ. Χατζηδάκη, Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανακοίνωνε απολύσεις και ζητούσε να μη χρεωθούν στην Τρόικα και χάσει ο ίδιος τη δόξα.

Αντίστοιχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη εμφάνισή του σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι θα μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Πώς θα γίνει αυτό;

Με το γνωστό αγαπημένο τρόπο του Κυριάκου Μητσοτάκη από όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τότε που δρομολογούσε απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, βγαίνοντας στο Bloomberg και δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια.

Οι άνθρωποι ζουν γι’ αυτά. Μόνο αυτό τον τρόπο ξέρουν για να μαζεύουν την οικονομία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει 300.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία από 27% μειώθηκε στο 19%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη προσέγγιση. Περισσότερες θέσεις εργασίας. Ανάπτυξη. Καλύτεροι μισθοί.

Ο στόχος δε μπορεί να είναι ένα εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό το οποίο δήθεν θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Πρέπει να είναι ένα καλώς αμειβόμενο δυναμικό, το οποίο θα μπορεί να ξοδέψει κιόλας για να αυξήσει την ιδιωτική κατανάλωση και να ανατροφοδοτήσει την οικονομία.

Αυτό ξέρει ο Τσίπρας, το άλλο ο Μητσοτάκης. Ας διαλέξει ο ελληνικός λαός.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.