Χτες, μεταξύ άλλων, στη Βουλή, Αδωνις Γεωργιάδης και Σοφία Βούλτεψη, μου έκαναν μία προσωπική επίθεση. Πρόκειται για μία -αστεία, κατά τη γνώμη μου- προσπάθεια συμψηφισμού των διαπιστωμένων παρακρατικών μεθόδων που ενορχηστρωμένα ακολουθούν κομματικά στελέχη με θεσμικές ιδιότητες στη ΝΔ, καλώντας τον κόσμο να τραμπουκίσει βουλευτές και υπουργούς, δίνοντας τα κινητά τους τηλέφωνα, αναρτώντας αφίσες κ.λπ. Φαινόμενα για τα οποία δεν υπάρχει καμία επίσημη καταδίκη από την ΝΔ. Γεωργιάδης και Βούλτεψη θυμήθηκαν, τώρα, τον… Χριστοφορίδη, Το ΧΩΝΙ και την αφίσα που βγάλαμε, προ 3ετίας, η οποία τους εμφάνιζε με τσιρότα στο στόμα και είχε τίτλο «Οχι άλλο Αδωνι».

Πρώτον, η αφίσα που κυκλοφόρησε τότε με τον Αδωνι ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας εκείνη την Κυριακή. Δηλαδή, εκείνη η εικόνα (με το καθαρά πολιτικό μήνυμα «Οχι άλλο Αδωνι» – ούτε αίματα είχε, όπως έλεγε ψευδώς ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ρωμανός, ούτε προέτρεπε σε βία καθ’ ουδένα τρόπο) ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, που -στο πλαίσιο της προώθησης του φύλλου- το κάναμε και αφίσα.

Πώς οι άλλες εφημερίδες διαφημίζουν με τηλεοπτικά σποτ τα πρωτοσέλιδά τους; Εμείς σκεφτήκαμε να το κάνουμε αφίσα.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι είχε υπογραφή. Εγραφε πάνω «Το ΧΩΝΙ».
Δηλώναμε ποιοι ήμασταν. Και στέλναμε στον κόσμο ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.
Εδώ, ποιος είναι άραγε ο δημιουργός; Παραμένει άγνωστος. Δεν τον ξέρουμε…

Δεύτερον. Τότε, εμείς που είχαμε την υπογραφή μας, αναλάβαμε και το κόστος. Μάλιστα, όταν προκλήθηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη, η εφημερίδα δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα τα τιμολόγια, το πόσο κόστισαν οι αφίσες.
Εδώ, αλήθεια, πόσο κόστισαν και ποιος τα πλήρωσε αυτά τα λεφτά; Παραμένει άγνωστο, δεν το ξέρουμε.

Τρίτον. Μιλάμε για την εποχή που η Βούλτεψη έλεγε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε χαρτί υγείας στην Ελλάδα και ο Αδωνις έλεγε ότι δεν θέλει να του πάρει κανείς τη δόξα για τις απολύσεις που θα έκανε. Και πως το σωστό είναι οι πολίτες να πληρώνουν 25 ευρώ κάθε φορά που θα μπαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο.
Αυτά έλεγαν οι πρωταγωνιστές εκείνης της αφίσας. Και ρωτώ: Τι έπρεπε να κάνει Το ΧΩΝΙ απέναντι σ’ αυτές τις χυδαίες νοοτροπίες; Να κάθεται να τους υπερασπίζεται, όπως τα άλλα media του τόπου;
Το ΧΩΝΙ ήταν μια πολιτική εφημερίδα, που την κρίσιμη ώρα, έστειλε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στον κόσμο εναντίον της λογικής του Αδωνι, που πλέον χαρακτηρίζει ολάκερη τη ΝΔ. Κατά τη γνώμη μου, δηλαδή, έχει δικαιωθεί απολύτως σε αυτά που έλεγε τότε.

Σε κάθε περίπτωση…
• τότε είχαμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα από μια συγκεκριμένη εφημερίδα, που επώνυμα ανέλαβε την πατρότητα της ενέργειας.
• Τώρα, έχουμε ένα περίεργο μήνυμα, που μπορεί ξεκάθαρα να ερμηνευθεί και ως προτροπή σε βία, που στέλνεται ανώνυμα, πληρώνεται από κάποιον άγνωστο, που δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έκανε. Λειτουργει δηλαδή ως τρολ.
Το ίδιο είναι; Δεν νομίζω…

Τότε, κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ δεν μίλησε για στοχοποίηση. Μας έλεγαν διάφορα πράγματα τότε από τη ΝΔ, αλλά στοχοποίηση δεν μας χρέωσαν. Γιατί δεν ήταν.

Τώρα, όμως, που γίνεται λόγος για στοχοποίηση βουλευτών, οι Νεοδημοκράτες (σαν τον Αδωνι) λένε το επιχείρημα «τότε, το ΧΩΝΙ με είχε στοχοποιήσει κι εμένα»!

Ε, λοιπόν, ξέρετε τι καταλαβαίνω εγώ από όλα αυτά; Ότι, τώρα, όλη η ΝΔ τρέχει να κρυφτεί πίσω από Το ΧΩΝΙ. Τόσο πολύ τους είχε πειράξει αυτή η εφημερίδα, που δυστυχώς έκλεισε. Τόσο πολύ τη μίσησαν, γιατί τόσο πολύ τους είχε πονέσει.

Από την ενημερωτική εκπομπή “Ωρα Ελλάδος 5:30” με την Αμαλία Κάτζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή, στον Open Beyond.