Ο δημοσιογράφος ρώτησε, πολύ συγκεκριμένα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για το Μακεδονικό: Ποια είναι η θέση σας για το όνομα; Ο αρχηγός της ΝΔ ήταν πολύ ειλικρινής και, επιτέλους, πήρε ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα. Τι είπε; Οτι δεν θα ήθελε να υπάρχει το όνομα Μακεδονία, ΑΛΛΑ πως θέλει να είναι και ρεαλιστής και ότι δεν μπορεί να δώσει όλες τις μάχες μαζί. Θα δώσει τη μάχη για τη μακεδονική εθνότητα και τη γλώσσα.

Δηλαδή, το θέμα της σύνθετης ονομασίας θα το δεχτεί γιατί –όντως- ρεαλιστικά, μετά από 25 χρόνια είναι περίεργο να ζητάς πίσω κάτι που εσύ ο ίδιος -επί Πρωθυπουργίας του πατέρα σου- έδωσες, δηλαδή τον όρο Μακεδονία.

Κι αναρωτιέμαι: Τι λένε για αυτό ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς; Τι λένε όσοι κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια; Διότι το αίτημα των συλλαλητηρίων, ασφαλώς, είναι να μην υπάρχει καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία. Μέχρι τώρα, η ΝΔ δεν έπαιρνε θέση για την ονομασία, χαϊδεύοντας τα αυτιά όσων κατέβαιναν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης για το Βόρεια Μακεδονία. Πολιτικάντικα, τους έκλεινε το μάτι δήθεν ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό. Δεν το έλεγε ξεκάθαρα, γιατί δεν πρόκειται να το κάνει. Γιατί η πάγια θέση της είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Απλά κορόιδευε τον κόσμο.

Επιτέλους, όμως, τώρα πήρε ξεκάθαρη θέση. Κι αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος των συλλαλητηρίων.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.