Η ΝΔ οφείλει να τοποθετηθεί σχετικά με την αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών: Αποδοκιμάζει τη Μιράντα Ξαφά που πάει και σαμποτάρει τη χώρα σε επενδυτές στο Λονδίνο; Είναι σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη η Μ. Ξαφά; Ατυπη ή όχι; Περιμένω μια ανακοίνωση της ΝΔ, που θα διαψεύδει πως η Μ. Ξαφά είναι σύμβουλος του Μητσοτάκη. Γιατί, η ίδια, με τη σφραγίδα της ΝΔ μιλάει και σαμποτάρει. Αλλιώς, θα είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι το σαμποτάζ της χώρας φέρει υπογραφή Κ. Μητσοτάκη. Κατηγορούν την κυβέρνηση πως διώχνει τους επενδυτές και η ΝΔ κάνει σαμποτάζ. Φτάνουν στο σημείο να μιλούν αποσταθεροποιητικά για τις τράπεζες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Σε βάρος της χώρας.

Χθες, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ένας θεσμικός παράγοντας της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος που απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε πως δεν είναι ανήθικο να φοροδιαφεύγει κάποιος. Εμεινα άφωνος. Μιλάμε για επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά, καλύτερα. Τουλάχιστον, με αυτό τον τρόπο, ξεκαθαρίζει τι είναι ο ένας και τι ο άλλος. Η ΝΔ ενδιαφέρεται για τους πλούσιους και πώς θα προστατέψουν τα λεφτάκια τους ακόμη και φοροδιαφεύγοντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει μπροστά τους ανθρώπους που υπέστησαν πρωτοφανές πλήγμα από τις πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων ετών και λέει ότι, ναι, θα επιβαρυνθούν οι πλούσιοι, αυτοί που τον καιρό της κρίσης έψαχναν για παραδείσους. Αυτό ακριβώς κάνει με το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.