Η Ντόρα λέει «σύνθετη ονομασία» ο Σαμαράς λέει «ποτέ των ποτών», παραμένουν στο ΙΔΙΟ κόμμα και κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΔΥΟ διαφορετικών κομμάτων για διγλωσσία.

Τη διγλωσσία της κυβέρνησης στηλιτεύει και η αντιπολίτευση, με μια ρητορική, που κάθε τόσο κορυφώνεται, αλλά –κατά τη γνώμη μου- ποτέ δεν αποκαλύπτει κάτι άλλο πέραν μιας εκπεφρασμένης από την πρώτη στιγμή διαφωνίας του Πάνου Καμμένου.

Επί της ουσίας, δηλαδή, η ΝΔ καταγγέλλει από την αρχή τη διγλωσσία που εντοπίζει σε μια συγκυβέρνηση δύο κομμάτων.
Και εδώ χωρούν δύο ερωτήσεις:
Πρώτη ερώτηση: Είναι περίεργο δύο διαφορετικά κόμματα να μη συμφωνούν σε όλα;
Και δεύτερη ερώτηση: Πιο περίεργο δεν είναι να υπάρχουν δύο γραμμές ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ; Ειδικά, αν είναι αυτό το κόμμα, που μιλάει για «διγλωσσία», δεν είναι πιο εντυπωσιακό ακόμα;

Ως προς αυτό, υπάρχουν οι δηλώσεις δύο κορυφαίων παραγόντων της ΝΔ αυτή τη στιγμή, της Ντόρας Μπακογιάννη χτες το πρωί και του Αντώνη Σαμαρά πριν από λίγες μέρες.

Σαμαράς:
«Υποστήριζα πάντα ότι δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Τελεία και παύλα. Η ΝΔ, λοιπόν… δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία».

Μπακογιάννη σήμερα στον ΣΚΑΪ TV.
Δημοσιογράφος: Με σύνθετη ονομασία, πάντως, κυρία Μπακογιάννη. Η θέση σας αυτή είναι, από όσο ξέρουμε.
Μπακογιάννη: Κύριε Οικονόμου, εγώ δεν έχω αλλάξει θέση. Εγώ είμαι ρεαλιστής. Δεν υπάρχει Ελληνας που να εύχεται να υπάρχει η λέξη Μακεδονία, υπάρχει όμως μια πραγματικότητα. Εγώ δεν μπορώ να κοιτάζω τους Ελληνες στα μάτια και να λέω άλλα αντ’ άλλων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά για μια σύνθετη ονομασία και ο Αντώνης Σαμαράς λέει ότι αυτό δεν το δέχθηκε ποτέ ούτε θα το δεχθεί. Και η μεν πρώτη είναι η αδελφή του Προέδρου και ο άλλος ο πρώην Πρόεδρος! Όμως, παραμένουν και οι δύο στο ίδιο κόμμα, και ασκούν και κριτική στη συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων για διγλωσσία.
Πότε θα μας φανεί περίεργο αυτό, δηλαδή;

Και να τονίσουμε, ότι αυτό δεν το κάνουν μόνο σε μονολόγους τους, ερήμην των άλλων, όταν βρίσκονται στα κομματικά τους ακροατήρια. Το κάνουν και δημόσια, στη Βουλή, ο ένας μπροστά στον άλλον και ενώπιον όλου του ελληνικού λαού.

Είχε προβληθεί στο κεντρικό δελτίο του Kontra πριν από κάποιους μήνες βίντεο που έδειχνε δύο βουλευτές της ΝΔ- τον Νίκο Δένδια και την Ελενα Ράπτη- να έχουν την ακριβώς αντίθεση άποψη σχετικά με τη χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία. Την ακριβώς αντίθετη. Που όταν ο ένας την είπε από το βήμα της Βουλής, ο άλλος, που διαφωνεί κάθετα μαζί του, τον χειροκρότησε. Και μετά μαζί και ενωμένοι καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση… για διγλωσσία.

Εντάξει, δεν εξηγείται και πολύ εύκολα όλο αυτό… με την κοινή λογική τουλάχιστον.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.