Η Μακεδονία παραδόθηκε το 1992 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της ΝΔ, δέχτηκε τη διπλή ονομασία, να αποκαλείται δηλαδή η γείτονα χώρα Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό της και ΠΓΔΜ στο εξωτερικό, που στην ουσία πάλι Μακεδονία σκέτο είναι αφού το «Πρώην» αναφέρεται στο Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κερδίσαμε την Ιστορία μας πίσω.
Ως Θεσσαλονικιός, που είχα κατέβει στο συλλαλητήριο του 1992, βεβαιότατα δεν θέλω να έχει τη λέξη Μακεδονία η γείτονα χώρα στην ονομασία της. Μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δέσμευσε εδώ και 25 χρόνια την Ελλάδα και έδωσε το όνομα της Μακεδονίας σκέτο στη γείτονα και σε όλη την υφήλιο;

Το 1992 σε συνέντευξή του, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε «ήξερα ότι ο Μητσοτάκης θέλει να πουλήσει το όνομα». Αρα, ο Σαμαράς έλεγε ότι ο Μητσοτάκης πούλησε το όνομα της Μακεδονίας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την ίδια περίοδο έλεγε στη Βουλή «στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών ο Σαμαράς είχε δεχθεί κατά τη συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία». Αρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λέει ότι το όνομα το πούλησε ο Σαμαράς. Και έρχεται ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Αδωνις Γεωργιάδης και λέει «αυτή η απίστευτη κωλοτούμπα του Μακεδόνα -τρομάρα του- πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπαίνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία».

Αρα η πραγματικότητα ποια είναι; Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σαμαράς λέει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πούλησε το όνομα, ο Μητσοτάκης λέει ότι ο Σαμαράς πούλησε το όνομα και ο Αδωνις Γεωργιάδης λέει ότι το πούλησε ο Καραμανλής.

Τα πράγματα οφείλουν να μπουν στη σειρά τους. Και η σειρά τους είναι ότι, δυστυχώς, το όνομα της Μακεδονίας το δώσαμε πριν 25 χρόνια και σήμερα 142 χώρες αναγνωρίζουν τη γείτονα χώρα ως Μακεδονία σκέτο. Πλέον, με τη Συμφωνία αυτό αλλάζει και ολόκληρος ο πλανήτης και όλοι οι ηγέτες θα την αποκαλούν αναγκαστικά Βόρεια Μακεδονία. Αρα η Ελλάδα κέρδισε και πλέον σκέτη Μακεδονία θα είναι μία, η ελληνική.

Από την εκπομπή “Δια Ταύτα” της ΕΡΤ3 με τον Χρίστο Γιαννούλη.