Το λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν. Οι εξελίξεις της χθεσινής μέρας μάς επιβεβαιώνουν.

Αλλωστε, για να είμαστε και ειλικρινείς με τον κόσμο, δεν κάναμε και τίποτα ιδιαίτερο, ούτε ισχυριστήκαμε ποτέ ότι έχουμε την top μυστική ενημέρωση από τα κέντρα των Βρυξελλών.

Απλώς διαβάζαμε ψύχραιμα τα γεγονότα. Και τα γεγονότα «φώναζαν» ότι αυτή θα είναι η εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες. Ασχετα αν τα συστημικά ελληνικά μίντια, επικουρούμενα από τα στελέχη της αντιπολίτευσης, επέμεναν να κρύβουν την πραγματικότητα και να παρουσιάζουν στον κόσμο μιαν άλλη.

Εμείς που διαβάζαμε τις πραγματικές δηλώσεις των Ευρωπαίων, πάντως, μέχρι και στοίχημα βάζαμε για το τι θα συμβεί, ειδικά από τότε που κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού και μετά.

Και σκεπτόμενος αυτά, θυμήθηκα το τι είχε πει εκείνη την ημέρα, στο Kontra, η Ντόρα Μπακογιάννη, η αδελφή του Προέδρου της ΝΔ, όταν η συζήτηση με τον Γιώργο Μελιγγώνη πήγε στο θέμα της περικοπής των συντάξεων.

«Ακουσα στην ΕΡΤ  ένα καταπληκτικό δελτίο, το οποίο έλεγε: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στην Ευρώπη, με μη περικοπή των συντάξεων. Το οποίο είναι ψευδές».

Και όμως. Αυτό που η κυρία Μπακογιάννη βάφτιζε ως «ψέμα», κοιτώντας την κάμερα, επιβεβαιώθηκε χθες από την ίδια την πραγματικότητα, με τον πιο απόλυτο τρόπο.

Γιατί φυσικά και ο προϋπολογισμός κατατέθηκε ΧΩΡΙΣ την περικοπή των συντάξεων. Φυσικά και ήταν αυτή η ξεκάθαρη εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης, που αποτυπωνόταν ξεκάθαρα στον προϋπολογισμό. Και άλλωστε αυτή την εισήγηση έκαναν δεκτή στο χθεσινό euroworking group.

Αρα, σήμερα η κυρία Μπακογιάννη τι έχει να πει;

Επιμένει ότι τότε οι άλλοι έλεγαν ψέματα και εκείνη έλεγε την αλήθεια;

Επιμένει ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν υπήρχε η ακύρωση της περικοπής των συντάξεων;

Και τότε, πώς αποφάσισαν χθες οι Ευρωπαίοι; Πάνω σε τι; Σε κάτι που τους είπαμε προφορικά;

Και φυσικά, το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στη Ντόρα Μπακογιάννη. Απευθύνεται και σε όλα τα στελέχη της ΝΔ, που αδιαφορώντας για όλα τα θετικά μηνύματα που μας έστελναν οι Ευρωπαίοι το τελευταίο διάστημα, επέμεναν να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε ότι οι συντάξεις θα περικοπούν και πως με όσα κάνει η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους!

Δηλαδή, αυτός που αγωνιζόταν για τους συνταξιούχους, τους κορόιδευε…
και εκείνοι που προέβλεπαν τις περικοπές, και τις είχαν θέσφατο, τους σεβόντουσαν!

Οπως, επίσης, το ερώτημα απευθύνεται και στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στήριξε όλη της τη ρητορική πάνω στο δήθεν 4ο μνημόνιο του Τσίπρα, δηλαδή στην περικοπή στις συντάξεις του 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου το 2020.

Ομως, τώρα που ακυρώνονται οι περικοπές στις συντάξεις για το 2019 και ανοίγει ο δρόμος διάπλατα για να ακυρωθεί ΚΑΙ η μείωση του αφορολογήτου το 2020, αλήθεια πώς θα στηρίζει το αφήγημα περί 4ου μνημονίου ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης;

Δεν θα μπορεί να το στηρίξει.

Επομένως, θα το αφήσει και αυτό στην άκρη, όπως άφησε και τα άλλα, περί ύφεσης, περί ανεργίας, περί λουκέτων και ένα σωρό άλλες τρανταχτές διαψεύσεις του…

Απλά, το πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι οι διαψεύσεις πληθαίνουν και τα επιχειρήματα στερεύουν. Και κάτι θα πρέπει να κάνει για αυτό

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.