Είναι σαφές ότι έχουμε μπει στην τελική φάση αυτού που ονομάζουμε «κάθαρση στη χώρα» καθώς οι εξελίξεις είναι -και θα είναι- συγκλονιστικές.

Οσο συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι κάποιοι είχαν κρύψει διάφορα παραστατικά του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα σε μια μυστική κρύπτη, στο δεύτερο υπόγειο του γκαράζ. Και εδώ έχει σημασία να θυμηθούμε κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες.

Θυμίζω, λοιπόν, ότι όταν έγινε η κατάσχεση των αρχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2016 από τους επιθεωρητές, είχε γίνει αντιληπτό ότι λείπουν πολλά και κομβικής σημασίας έγγραφα και παραστατικά, δίχως τα οποία καθίστατο δυσχερής ο έλεγχος.

Οταν ρωτούσαν, λοιπόν, οι επιθεωρητές τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, πού είναι τα συγκεκριμένα έγγραφα, δεν τους έλεγαν ότι τα έβαλαν σε ένα υπόγειο, ελλείψει χώρου για παράδειγμα…

Δεν τους έλεγαν ότι πρέπει να ψάξουν και στο υπόγειο του γκαράζ, για να τα βρουν.

Απαντούσαν ότι δεν ήξεραν πού είναι, ότι δεν τα έχουν δηλαδή…

Ομως, τώρα αποκαλύπτεται ότι τελικά τα έγγραφα ήταν στη διάθεση του κέντρου.

Για την ακρίβεια, ήταν στη διάθεση εκείνων των λίγων και συγκεκριμένων προσώπων, που γνώριζαν ότι υπήρχαν κρυμμένα όλα αυτά, που έψαχναν οι ελεγκτές, στο δεύτερο υπόγειο του γκαράζ!

Αρα, ένας από τους βασικούς στόχους της έρευνας, από εδώ και πέρα, είναι ασφαλώς να διαπιστωθεί το ποιοι γνώριζαν ότι τα έγγραφα ήταν εκεί.
Κάποιος τα μετέφερε, κάποιος τα τσιμέντωσε και κυρίως κάποιος πήρε την απόφαση να γίνουν όλα αυτά στα κρυφά. Ε, αυτοί όλοι πρέπει να αποκαλυφθούν. Και μάλλον είναι θέμα χρόνου, πια, αυτό. Διότι, αν ισχύει το στοιχείο του ρεπορτάζ ότι η αποκάλυψη έγινε κατόπιν πληροφορίας που δόθηκε στους επιθεωρητές, αυτό σημαίνει ότι ήδη ένας από τους γνωρίζοντες άρχισε να μιλάει.

Και φυσικά αξίζει να δώσει κανείς συγχαρητήρια στους επιθεωρητές, που έβγαλαν αυτό το λαβράκι. Τέτοια πράγματα δεν τα έχουμε ξαναδεί…

Οπως δεν έχουμε ξαναδεί αυτά που έρχονται στο μέτωπο της Novartis, από την πλευρά της δικαιοσύνης, που είναι μια δεύτερη παράλληλη διαδικασία. Και αναφέρομαι φυσικά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Kontra News, ότι ήδη 7 κορυφαίοι πολιτικοί τις επόμενες μέρες καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι για το σκάνδαλο του αιώνα, όπως χαρακτηρίστηκε από επίσημα χείλη.

Αυτό σημαίνει ότι η δικαστική έρευνα έχει εντοπίσει στοιχεία για τουλάχιστον 7 από τους εμπλεκόμενους, μέχρι αυτή τη στιγμή, και πως σύντομα θα αρχίσει –όπως χαρακτηριστικά λέει η εφημερίδα- «η παρέλαση μεγαλόσχημων πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis από τα εισαγγελικά γραφεία».

Το ποιοι είναι οι 7 εμπλεκόμενοι που θα κληθούν από τον εισαγγελέα είναι ακόμη άγνωστο, ωστόσο αρκετά πιθανό θεωρείται κάποιοι από αυτούς να είναι οι ίδιοι… με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να εμφανίζονται και στις δύο υποθέσεις, δηλαδή. Επομένως, οι δικές τους απαντήσεις θα είναι και αυτές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Και μιας και μιλάμε για απαντήσεις με ενδιαφέρον, θα ήταν χρήσιμο ίσως να σχολιάσουμε την πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, και για τις δύο υποθέσεις:

Θυμίζω…
1. Για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους 23 διορισμούς, όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Μελιγγώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην ουσία είπε ότι τα 250 χιλιάρικα που του καταλογίζει το πόρισμα δεν είναι κανένα σοβαρό ποσό και… «σιγά το σκάνδαλο». Ελεγε… «Αυτό είναι το πρόβλημα της Υγείας; Τα 250 χιλιάρικα του Γεωργιάδη;». Περίεργη απάντηση, ας μου επιτραπεί, για υπουργό που απολογείται.
2. Oπως περίεργο είναι και το σχόλιό του στην αποκάλυψη της μυστικής κρύπτης, που και πάλι προσπάθησε να απαξιώσει το όλο θέμα, λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν πρέπει κάποιος να κλάψει ή να γελάσει με το μέγεθος της ανοησίας τους. Σούργελα».

Μα, ρωτώ καλοπροαίρετα:
– Αν είσαι ο πρώην υπουργός Υγείας, και αποκαλύπτεται ότι στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενός φορέα που ήταν υπό την εποπτεία σου δηλαδή, υπήρχε μυστική κρύπτη στην οποία είχαν τσιμεντωθεί τιμολόγια και παραστατικά… ρωτώ: Δεν εκπλήσσεσαι; Δεν ζητάς να μάθεις τι σόι παραστατικά είναι αυτά; Δεν στηλιτεύεις το γεγονός ότι είχαν κρυφτεί τα στοιχεία, για να μην τα βρει ο έλεγχος; Μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε δικαιολογία για αυτό; Και στα σοβαρά, -για να χρησιμοποιήσω την ίδια φράση του κυρίου Γεωργιάδη- το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ειρωνευτείς και να απαξιώσεις την αποκάλυψη; Μα, αυτό θα το έκανε μόνον κάποιος που ήξερε τι υπάρχει εκεί. Αν δεν ξέρεις τι βρίσκεται κρυμμένο σ’ αυτή την κρύπτη, δεν κάνεις ένα τέτοιο σχόλιο. Ετσι δεν είναι; Η μήπως εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω καλά;

Για αυτό λέω ότι μου φαίνονται περίεργες οι πρώτες αντιδράσεις. Και δεν αφορά μόνο στον Αδωνι Γεωργιάδη αυτό…

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.