Σκέφτηκα να δώσουμε τα βραβεία του Kontra…
Και την αφορμή για αυτό το ευχάριστο event τη δίνουν δύο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, με κάποιες υπέροχες δηλώσεις που έχουν κάνει, οι οποίες αφενός θα είναι αμαρτία να μην τις μοιραστούμε με τον κόσμο, αφετέρου όντως αξίζουν να βραβευθούν.

Οχι ίσως γιατί είναι οι καλύτερες που έχουμε ακούσει, αλλά κυρίως γιατί είναι απολύτως ενδεικτικές του τι εκφράζει η καθεμιά από αυτές. Και θα γίνει κατανοητό το τι εννοώ, περνώντας στις βραβεύσεις…

1ο Βραβείο στην κατηγορία fake news – Το κερδίζει με κάθε επισημότητα ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο οποίος δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι «τα στοιχεία της Εργάνη μηνός Οκτωβρίου είναι τα χειρότερα που υπήρξαν ποτέ».
Αναζήτησα λοιπόν και εγώ το επίσημο δελτίο Τύπου του συστήματος Εργάνη, προκειμένου να καταλάβω σε τι αναφέρεται ο κύριος Βρούτσης. Και τι είδα;

Οτι το δελτίο Τύπου που αναφέρεται στον Οκτώβριο έχει 4 παραγράφους. Και ότι όντως στην τέταρτη παράγραφο αναφέρει ότι το μήνα Οκτώβριο υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων. Συγκεκριμένα, για το μήνα Οκτώβριο!

Ομως, τι αναφέρει στις 3 παραγράφους πιο πάνω;

Στην πρώτη παράγραφο λέει ότι το πρώτο 10μηνο του 2018 (όχι μόνον «Οκτώβριος» αλλά «Ιανουάριος – Οκτώβριος», που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία) έχουμε ρεκόρ 18ετίας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με 168.282 νέες θέσεις.

Δηλαδή ο δέκατος μήνας ήταν αρνητικός αλλά σ’ όλο το δεκάμηνο έχουμε ιστορικό ρεκόρ!!!

Στη δεύτερη παράγραφο λέει τα συγκεκριμένα νούμερα, από τα οποία προκύπτει η δημιουργία αυτών των 168.282 νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή δεν μπορεί να μην τα είδε ο κύριος Βρούτσης…

Και στην τρίτη παράγραφο «υπενθυμίζεται» ότι η δεύτερη καλύτερη επίδοση 10μήνου στην Ιστορία μετά τη φετινή… είναι η περσινή, του 2017, με 167.451 νέες θέσεις εργασίας! Πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ 10μήνου στην Ιστορία!

Αυτά λέει το σύστημα Εργάνη. Και ρωτώ:
Εχει καμία σχέση αυτό που λέει η Εργάνη με αυτό που είπε ο κύριος Βρούτσης;

Πήδηξε τρεις παραγράφους, απομόνωσε μόνο ένα στοιχείο ενός μόνο μήνα, που και αυτό έχει απόλυτη εποχική εξήγηση, και παρουσίασε στο λαό μια εικόνα τελείως αντίθετη από αυτή που ισχύει. Μίλησε για μια καταστροφή, ενώ στην πραγματικότητα κάνουμε ρεκόρ!

Θα μπορούσε να αλλοιώσει την πραγματικότητα περισσότερο; Δεν νομίζω.
Ε, λοιπόν, δεν δικαιούται το βραβείο των fake news αυτής της εβδομάδας;
Επάξια, πιστεύω.

Πάμε στο δεύτερο…
Βραβείο πολιτικής διάψευσης – Το κερδίζει αβίαστα η κυρία Μαρία Σπυράκη.

Η οποία τον Ιούνιο του 2018 έκανε μια υπέροχη δήλωση, απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό, υπό την ιδιότητα ασφαλώς της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, που δεν της δίνει απλά το βραβείο πολιτικής διάψευσης αλλά αναμφίβολα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα και για άλλες κατηγορίες.
Με αφορμή την τελευταία εξέλιξη αναφορικά με τις συντάξεις, θυμήθηκα εκείνη τη δήλωση, την αναζήτησα και καλό είναι να τη θυμηθεί και ο κόσμος.

«Μετά από τρία χαμένα χρόνια, με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, η κυβέρνηση υπογραφεί και ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο. Μειώνει ξανά τις συντάξεις και το αφορολόγητο, αυξάνει κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνει και τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και για τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες. Αυξάνει και την αγανάκτηση των πολιτών που δεν αντέχουν άλλα χαμένα χρόνια.»

Σαν σενάριο αμερικάνικης κωμωδίας δεν είναι;

Βγαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνει 3 συγκεκριμένες αναφορές: Λέει ότι η κυβέρνηση…
• Μειώνει συντάξεις
• Αυξάνει ασφαλιστικές εισφορές
• Αυξάνει ΕΝΦΙΑ, ακόμα και για τους πιο αδύναμους

Αυτά τα λέει τον Ιούνιο του 2018.
Και μόλις λίγους μήνες μετά θα δει τον Πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ψηφίζει ΝΑΙ
• Στη ΜΗ μείωση των συντάξεων
• Στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
• Και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τους πιο αδύναμους
…που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Τρία στα τρία έχασε η κυρία Σπυράκη.

Στο NBA θα έλεγαν ότι είναι on fire.

Πού; Μα, στην κατηγορία «πολιτική διάψευση», της οποίας το βραβείο το κερδίζει εύκολα και επάξια.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.