Η ανεργία είχε φτάσει στο τεράστιο ποσοστό του 28% επί Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα οδεύει προς μείωση 10 μονάδων. Βρίσκεται στο 19% και προβλέπω ότι μέχρι τις εκλογές θα έχει φτάσει το 18%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, από το 2015 οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 300.000. Τι μετράει η Εργάνη; Μετράει τις ροές μισθωτής απασχόλησης (δηλαδή προσλήψεις μείον απολύσεις) αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Τα προηγούμενα χρόνια, από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια, χάθηκαν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Πλέον, έχουμε ξανακερδίσει 300.000, στον ιδιωτικό τομέα και το 70% από αυτές είναι πλήρους απασχόλησης.

Προφανώς το θέμα των ευέλικτων μορφών εργασίας και της μερικής απασχόλησης δεν αποτελεί παρελθόν, αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα στοιχεία της Εργάνης είναι επίσημα και δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Ούτε από τη ΝΔ.

Εχει, επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει ιδιαίτερα με τους νέους ανέργους. Εκεί το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί από το 59% στο 39%. Εχουμε 20 μονάδες μείωση.

Προφανώς όταν χάθηκαν 1 εκατομμύριο δουλειές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επί ΣΥΡΙΖΑ κερδίσαμε 300.000, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.