Το Μαξίμου -με ανακοίνωσή του- έθεσε κάποιες ερωτήσεις, με τις οποίες βάζει στο κάδρο της υπόθεσης Φλώρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, μέσω του ανιψιού του και συμβούλου του, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η κυβέρνηση αναρωτιέται λοιπόν… Υπάρχει προσωπική οικογενειακή σχέση του Φλώρου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη;

Παλαιότερα, δικηγόρος του Φλώρου εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Ενα το κρατούμενο. Ακολούθως, εμφανίζεται ως δικηγόρος του Φλώρου ο κύριος Δημητριάδης, ανιψιός του Μητσοτάκη και ο άνθρωπος που επέλεξε για προσωπικό σύμβουλό του την περίοδο που ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογούσε 25.000 απολύσεις. Δηλαδή, από όλη την Ελλάδα, όλους τους δικηγόρους, όλους τους αριστούχους πτυχιούχους των νομικών επιστημών, δεν βρέθηκε άλλος άξιος, παρά μόνο ο συγγενής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δύο τα κρατούμενα.

Είναι κάπως υπερβολικό, λοιπόν, να εμφανίζεται πρώτη η Νέα Δημοκρατία και να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί -λέει- αποφυλακίζονται οι ισχυροί του χρήματος, όπως είχε γράψει στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας ουσιαστικά (πάλι) το νόμο Παρασκευόπουλου.

Και, επειδή λέγονται πολλά για το νόμο Παρασκευόπουλου και ότι εξαιτίας αυτού του νόμου ο Φλώρος δήθεν βγήκε από τη φυλακή, ας ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

Καταρχάς, ο νόμος Παρασκευόπουλου εξακολουθεί να ισχύει και αυτή τη στιγμή ο Φλώρος είναι στη φυλακή. Ο νόμος αποφυλακίσεων για λόγους υγείας προφανώς και πρέπει να υπάρχει. Επίσης, υπάρχει στην ίδια ακριβώς λογική περίπου από τα μέσα του ’90 και καμία κυβέρνηση δεν έκρινε σκόπιμο μέχρι σήμερα να την αλλάξει. Αρα δέχονται τη χρησιμότητά του.

Ο Παρασκευόπουλος, όχι μόνο δεν τον «χαλάρωσε», αλλά τον αυστηροποίησε και σε δύο συγκεκριμένα σημεία. Πρώτον, έθεσε ένα όριο ποινής που πρέπει να έχει εκτίσει κάποιος πριν κάνει αίτηση αποφυλάκισης, ανάλογο με τη βαρύτητα των εγκλημάτων για τα οποία έχει καταδικαστεί. Δεύτερον, αφαίρεσε τη δυνατότητα τα πιστοποιητικά που καταδεικνύουν το πρόβλημα υγείας να προέρχονται από ιδιώτες ιατρούς και κατέστησε προϋπόθεση να προέρχονται από ιατρούς του δημοσίου.

Αρα, δεν είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που έβγαλε τον Φλώρο. Είναι οι πλαστογραφίες του, οι παρανομίες του και οι όποιες ενδεχόμενες πολιτικές του πλάτες, που αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να τον βγάλουν. Σωστά;
Και όμως, η ΝΔ αυτή την κορώνα πέταξε δημόσια. Οτι το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε ο Φλώρος για να βγει!

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε το νόμο 4312, με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου 2014, και τίτλο «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών και άλλες διατάξεις» τον οποίο θέσπισε η ΝΔ στη λήξη της θητείας της, λίγο πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνώριζαν οι πάντες ότι θα συμβεί. Νόμος, που λειτούργησε ως μάνα εξ ουρανού για τον Φλώρο, καθώς όταν η υπόθεση δικαζόταν το Μάιο του 2015, κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο, βάσει της συγκεκριμένης ρύθμισης, να επιστρέψει τα 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. ευρώ, με σκοπό να πετύχει πολύ ηπιότερη ποινή. Αυτός ο νόμος ποιανού την υπογραφή έχει; Του Παρασκευόπουλου; Οχι. Του Αθανασίου; Ναι.

Αρα, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αξιοποίησε ο Φλώρος για να βγει από τη φυλακή, αλλά είναι ο νόμος της ΝΔ που αξιοποιήθηκε από τον Φλώρο για να αιτηθεί τη μείωση της ποινής του.

Επιπλέον, οι φίλοι του, οι γνωστοί του και οι νομικοί του σύμβουλοι δεν προέρχονται από το χώρο της κυβέρνησης, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.