Προσωπικά, είμαι κατά της διαδικασίας που προβλέπει το αυτόφωρο για δημοσιεύματα του Τύπου. Εδώ, όμως, μιλάμε για μια διαδικασία που ισχύει για όλο τον κόσμο. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι οι διαφοροποίησεις, κάθε φορά.

Είδαμε στελέχη της ΝΔ όπως τον κ.Κωστή Χατζηδάκη, τον κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη να επισκέπτονται τους συλληφθέντες δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» στα κρατητήρια… Δεν νομίζω ότι το κάνουν για όλους. Αρα, εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί αν αυτοί οι άνθρωποι τελικά ενδιαφέρονται για την ελευθερία του Τύπου ή την ελευθερία των Νεοδημοκρατών μόνο.

Πριν από ένα εξάμηνο, μετά τη μήνυση ενός ανθρώπου που κατηγορείτο και κατηγορείται ακόμα για εκβίαση, στο πλαίσιο του γνωστού κυκλώματος των εκβιαστών που είχε απασχολήσει έντονα τη δημοσιότητα, είχε ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία του αυτοφώρου για τους διευθυντές δύο εφημερίδων. Δεν είδα ούτε τη ΝΔ να κινητοποιείται ούτε την ΕΣΗΕΑ τότε.

Μου κάνει τεράστια εντύπωση αυτή η επιλεκτική ευαισθησία, όταν επίσης εκφράζεται στην περίπτωση της ΕΡΤ και του περίφημου σχόλιου του Καψώχα. Την ΕΣΗΕΑ δεν την έπιασε ο πόνος όταν βλέπαμε τους δημοσιογράφους σε live μετάδοση να σπρώχνουν τους συνταξιούχους όταν δεν έλεγαν αυτά που τους άρεσαν και μιλούσαν υπέρ της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είδαμε την ΕΣΗΕΑ να ευαισθητοποιείται όταν αποκαλούσαν φασίστα τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά από τηλεοράσεως.
Ξαφνικά, όμως, όταν εμπλέκονται Νεοδημοκράτες, η ΕΣΗΕΑ κάθε φορά σκίζει τα μπλουζάκια της για να δώσει πάτημα στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ενωση Συντακτών είναι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Εγώ μεγάλωσα από πατέρα δημοσιογράφο και ακολούθησα την καριέρα του δημοσιογράφου εδώ και πολλά χρόνια… Οταν ήμουν πιτσιρικάς στη Θεσσαλονίκη και ξεκινούσα τη δημοσιογραφία, θεωρούσα τίτλο τιμής να είσαι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, της αντίστοιχης με την ΕΣΗΕΑ ένωσης των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης.

Οταν, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της βουλής καταφέρθηκαν εναντίον μου προσωπικά με ψεύδη, για τα οποία είμαστε στα δικαστήρια και θα αποδειχτούν, δεν είδα να κινητοποιείται η ΕΣΗΕΑ. Δεν είδα την ΕΣΗΕΑ να βγάζει κάποια σχετική ανακοίνωση και να υπερασπίζεται το μέλος της. Δεν είδα κάποια ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής καθυβρίζει την εφημερίδα “Η Αυγή”, την “Εφημερίδα των Συντακτών” ή το “Documento”.

Εδώ τώρα έχουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το οποίο κρίνεται και για το οποίο ο κ. Καμμένος απαντά ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διαχείριση χρήματος. Το ρεπορτάζ βέβαια δεν σταματά, αλλά το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν παρουσίασε και κανένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, αλλά απλώς ανέφερε κάποιες «ανώνυμες πηγές».

Τα ανεξάρτητα μέσα ενημερώνουν τον κόσμο σφαιρικά. Για παράδειγμα, η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε τη δημοσκόπηση των Νέων, ενώ τα συστημικά media δεν δημοσίευσαν τη δημοσκόπηση του Kontra που είχε διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που ήθελαν.

Ο Φιλελεύθερος πότε έγινε ανεξάρτητη φωνή;

Αναφορικά με την περίπτωση Καψώχα, ο οποίος έχει θέση σχολιαστή στην ΕΡΤ, ο άνθρωπος απλά εξέφρασε μία άποψη και είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο: ότι σε κάποια σημεία της η ομιλία του Μητσοτάκη του θύμισε έναν Ιταλό θεωρητικό -όχι πρακτικό- του φασισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θίχτηκε και έκανε εμπάργκο στην ΕΡΤ, έχει στο πλευρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη που έχει βιβλία με αφιερώσεις από τον Πατακό, που έχει δηλώσει πόσο καλύτερα ήμασταν στη Χούντα. Έχει δίπλα του τον Μάκη Βορίδη που κυκλοφορούσε με τα γνωστά τσεκούρια, έχει δίπλα του τον άνθρωπο που εκθείασε τον Πινοσέτ.

Υπάρχει ξεκάθαρα μια απέχθεια των συστημικών media με τα γνωστά συμφέροντα, απέναντι στην Κυβέρνηση.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Epsilon TV με τον Βασίλη Τσεκούρα.