Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Palmos Analysis, που δε θα σταθώ τόσο στο ότι δείχνει την ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται κατά ακόμα μία μονάδα φτάνοντας η διαφορά στις 5,5 μονάδες με την αναγωγή. Θα σταθώ όμως στις μετρήσεις που δείχνουν ότι καταρρέει το ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να βρίσκεται στο 4,2% (από 5,9% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας). Είναι φανερό πως τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι πρώην υπουργοί του κ. Σημίτη που διαβαίνουν ο ένας μετά τον άλλον την πόρτα της φυλακής, προφανώς και στοιχίζουν δημοσκοπικά στο κόμμα, ενώ δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως, αν συνεχιστεί η καθοδική πορεία, θα φλερτάρει με το όριο εισόδου στη Βουλή.

Στα δεδομένα της «μετέωρης» ψήφου, δηλαδή της «δεξαμενής» από την οποία τα κόμματα ευελπιστούν να αντλήσουν ψηφοφόρους: το μεγαλύτερο ποσοστό της απροσδιόριστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (30%), που συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης. Άρα, όπως εξηγούν οι δημοσκόποι, δεν έχει πιάσει ταβάνι και έχει περιθώριο να ανέβει κι άλλο.

Αναλυτικότερα, η συσπείρωση της ΝΔ καταγράφεται στο 74%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ μόλις στο 41%. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχουν μετακινηθεί σε άλλο κόμμα, αλλά κινούνται στο χώρο της αδιευκρίνιστης ψήφου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την αύξηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.