Το κλίμα για την Ελλάδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι απλά θετικό. Είναι εντυπωσιακό. Το διαπιστώσαμε την περασμένη εβδομάδα, όταν συνόδευσα τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ. Πέντε πόλεις σε πέντε μέρες, σε Ανατολική και Δυτική Ακτή, με διπλό στόχο:

  1. την ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως η Facebook και η Airbnb, για τις θετικές επιδόσεις και τις ακόμη θετικότερες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ταυτόχρονα με την πρόσκλησή τους να συμμετάσχουν στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα,
  2. την παρουσίαση, σε μεγάλα studios όπως η Disney, η Paramount και η Netflix, του νέου πλαισίου κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων του οπτικοακουστικού τομέα (κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, animation και video games) στην Ελλάδα, με επιχορήγηση του 25% των επιλέξιμων εξόδων. Πλαίσιο, που καθιστά τη χώρα μας έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στον κόσμο για τις διεθνείς παραγωγές, ιδιαίτερα αφού συνδυάζεται με το μοναδικό τοπίο και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Μάλιστα, η περιοδεία του Νίκου Παππά στις ΗΠΑ στηρίχθηκε απόλυτα από το State Department, αφού ο Deputy Assistant Secretary, Jonathan Cohen, ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις και υπογράμμιζε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πώς τώρα είναι η ευκαιρία για τις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, με «σημείο εισόδου» τη ΔΕΘ.