Το βασικό μήνυμα του ανασχηματισμού είναι ο εκατέρωθεν διεμβολισμός. Η νέα κυβέρνηση διεμβολίζει προς τα δεξιά με την Κατερίνα Παπακώστα αλλά και προς τα αριστερά με περισσότερες επιλογές όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Σε μια πρώτη ανάγνωση η νέα σύνθεση έχει άρωμα γυναίκας, περιλαμβάνοντας 6 περισσότερες γυναίκες αλλά και όπως ήταν ζητούμενο για τον Πρωθυπουργό, εντονότερο το στοιχείο των νέων ανθρώπων, της γενιάς του αλλά και νεότερους, με τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει από εδώ και πέρα, να πάει στις εκλογές και γιατί όχι σε μια νέα τετραετία.
Ενδεικτικά στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχουμε τρεις ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ζήσει το Ευρωμπάσκετ του 1987, δηλαδή η Εφη Αχτσιόγλου ήταν περίπου 2 ετών, ο Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 και η Κατερίνα Νοτοπούλου το 1988. Άρα έχουμε τρεις ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει τις νίκες της εθνικής ομάδας το 1987 γιατί η ηλικία τους δεν τους το επέτρεπε.
Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο σήμα που δίνει ο Πρωθυπουργός αλλά και ένα ζητούμενο της κοινωνίας, η οποία πολλά χρόνια τώρα έλεγε ότι έχει βαρεθεί να την κυβερνάνε άνθρωποι που μπορεί να είναι 60 ή 70. Προφανώς καθένας έχει να προσφέρει κάτι από τη θέση του και με την ηλικία του, όμως έχει προφανή αξία να δούμε μια κυβέρνηση με νέους ανθρώπους, φρέσκες ιδέες, ανθρώπους που δε θα διστάσουν να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται για να πάει ο τόπος μπροστά.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.