Ζούμε σε ρυθμούς ΚΕΕΛΠΝΟ και οι πληροφορίες, τα στοιχεία αλλά και οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων δίνουν και παίρνουν.

Και στέκομαι στις αντιδράσεις, γιατί θεωρώ ότι καμιά φορά η αλλαγή στάσης κάποιου ίσως είναι και αποκαλυπτική των προθέσεών του, αλλά και για το τι άλλο πρόκειται να δούμε σ’ αυτή την ιστορία.

Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να μην σταθούμε δημοσιογραφικά στην ξεκάθαρη αλλαγή στάσης του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, και τη νέα υπερασπιστική γραμμή που φαίνεται πλέον να υιοθετεί, αναφορικά με τα όσα του καταλογίζονται στις διάφορες υποθέσεις που εμπλέκεται το όνομά του. Και μιλάμε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis.

Ας ξεκινήσουμε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, που τα αποκαλυπτήρια της υπερασπιστικής γραμμής τα είχαμε στο δελτίο του  Kontra πριν από λίγες μέρες.

Αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα, Οκτώβριο του 2018, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ λέει ότι η απιστία έχει παραγραφεί και για κανένα άλλο αδίκημα δεν μπορεί να διωχθεί.

Αρα, ότι η υπόθεση έκλεισε, λόγω παραγραφής. Αυτό λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Όλα είναι παραγεγραμμένα, τι να κάνουμε τώρα;
Στάση… από περίεργη ως αυτοκτονική, θα έλεγα, επικοινωνιακά μιλώντας.

Θα ήθελα να θυμηθούμε το τι έλεγε ο ίδιος άνθρωπος πριν από κάποιους μήνες, Φεβρουάριο του 2018, όταν είχε σκάσει στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis. Θυμίζω ότι και εκεί τέθηκε το θέμα της παραγραφής. Και τότε πήρε θέση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Να την ακούσουμε…

«…Θα καταθέσω γραπτό αίτημα να πάω στο ειδικό δικαστήριο».

Πώς αλλάζουν οι καιροί;

Τότε η υπερασπιστική προτεραιότητα ήταν να απαξιωθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Ότι δεν αποτελούν στοιχεία. Τότε, λοιπόν, έβγαινε ο Αδωνις Γεωργιάδης και έλεγε ότι… «ποια παραγραφή; Δεν μ’ αγγίζουν εμένα οι παραγραφές. Εγώ θα καταθέσω αίτημα να πάω να δικαστώ, και ας έχει παραγραφεί».

Μάλιστα, τον ακούσαμε να λέει πολύ συγκεκριμένα ότι υπάρχει ρητή πρόβλεψη στο νόμο, που του δίνει αυτό το δικαίωμα, ακόμη και αν έχει επέλθει η παραγραφή!

Οτι νόμιμα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και κανένα πρόβλημα ακυρότητας δεν θα υπάρχει.

Και η ερώτηση είναι:
Τότε, γιατί δεν κάνει την ίδια αίτηση και τώρα, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά βγαίνει και φωνάζει παντού ότι όλα έχουν παραγραφεί;
Δεν συνιστά μια ξεκάθαρη αλλαγή στάσης αυτό;
Τότε το έπαιζε άγριο λιοντάρι κατά της παραγραφής και σήμερα να τρέχει να κρυφτεί από πίσω της. Από λιοντάρι, γάτα.
Πώς εξηγείται, αλήθεια;

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι τότε δεν είχε προχωρήσει ακόμη η έρευνα ενώ σήμερα όλοι ξέρουν ότι έχει προχωρήσει σε διάφορα επίπεδα και σε πολλές υποθέσεις. Είναι αυτός ο λόγος, που εξηγεί την αλλαγή στάσης; Δεν ξέρω…

Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι πλέον ο Αδωνις Γεωργιάδης λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που έλεγε παλαιότερα.

Και επειδή θα επανέλθει σύντομα στο προσκήνιο και η υπόθεση Novartis, με τις συγκλονιστικές της αποκαλύψεις, όπως διαβάζουμε στην Kontra News, θεωρώ ότι αυτή η αλλαγή στην υπεράσπισή του θα μονιμοποιηθεί.

Εννοώ ότι δύσκολα θα ακούσουμε ξανά τον Αδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι εκείνος δεν καταλαβαίνει από παραγραφές και πως θα απαιτήσει να δικαστεί, ό,τι και να γίνει.

Βέβαια, όλα αυτά είναι μια απλή εκτίμηση. Θα δούμε κατά πόσο θα μας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ο Αδωνις Γεωργιάδης, λίαν συντόμως…

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.