Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, υλοποιεί από την περασμένη ΔΕΘ το project Digital Greece για την υποστήριξη των ελληνικών startups.
Σύμφωνα με έρευνα του Marathon Venture Capital, μεταξύ 2010 και 2018, το συνολικό ποσό που επενδύθηκε ετησίως σε ελληνικές startups αυξήθηκε κατά 11 φορές, από 48 εκατ. δολάρια το 2010 σε 540 εκατ. το 2018. Από το 2015 και μετά το ποσό αυτό είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2014. Σε αυτό το διάστημα, 268 ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών, εκ των οποίων μόλις 12 ελληνικά, εμπιστεύτηκαν ελληνικές startups, φέρνοντας κεφάλαια από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι επενδυτές εντοπίζουν μια υπαρκτή προοπτική της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τα ελληνικά μυαλά που αποδεικνύουν ότι μπορούν να σταθούν άκρως ανταγωνιστικά και σε διεθνές επίπεδο.
Στη ΔΕΘ, με χρηματοδότηση του Υπουργείου, 128 startuppers είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το ευρύ κοινό, καθώς 1 στους 3 επισκέπτες πέρασε από το «Περίπτερο 12 -Digital Greece», ενώ αξιοποιήθηκε πλήρως και η συμμετοχή των ΗΠΑ -τιμώμενης χώρας- στο ακριβώς απέναντι περίπτερο, που επίσης επικεντρώθηκε στην ψηφιακή οικονομία, την υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία. Πλέον, σε κάθε μεγάλη κλαδική έκθεση της ΔΕΘ Helexpo θα «χτίζουμε» ένα αντίστοιχο περίπτερο όπου το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης θα φιλοξενεί τις startups που απευθύνονται στο συγκεκριμένο κλάδο. Η αρχή έγινε τον περασμένο Νοέμβριο με τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Philoxenia και συνεχίστηκε με τη Διεθνή Εκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia2019, που ολοκληρώθηκε χθες, με την παρουσία 10 ελληνικών startup. Παράλληλα, το Digital Greece ταξιδεύει και εκτός ελληνικών συνόρων. Πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε επίσημη παρουσία στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, στο Las Vegas, με 10 ελληνικές startups. Διοργανώνουμε συναντήσεις των startuppers με τους αρμόδιους υπουργούς, όπως πρόσφατα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, όπου συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης, ΕΣΠΑ, κ.λπ.

Από τo ραδιόφωνο Πρακτορείο FM 104,9, με τη Σοφία Παπαδοπούλου και τον Κώστα Παπαδάκη.