Η σημερινή μέρα είναι ιστορική μέρα. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν δίνει κάτι, αλλά παίρνει πίσω κομμάτι της ιστορίας της. Προφανώς και δεν τα παίρνει πίσω όλα, αλλά παίρνει πολύ περισσότερα από αυτά που ήδη έχει δώσει εδώ και 25 χρόνια.

Τόσα χρόνια, οι σημαντικότεροι ηγέτες του κόσμου -Μπους, Πούτιν, Ομπάμα, Μέρκελ κ.ά.- χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ακόμα και μπροστά σε Ελληνες ηγέτες π.χ. τον Καραμανλή, την Ντόρα Μπακογιάννη, αποκαλούσαν Μακεδονία τη γείτονα χώρα.

Χωρίς ακόμα να έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αυτά όλα έχουν ήδη ξεκινήσει και αλλάζουν.

Η Ελλάδα απόψε κερδίζει. Όσοι λένε το αντίθετο, όσοι ουσιαστικά δικαιολογούν και αποφεύγουν να καταδικάσουν προτροπές σε τραμπουκισμούς, όσοι κουνάνε το δάχτυλο χαρακτηρίζοντας προδοσία και ξεπούλημα την Συμφωνία, είναι οι άνθρωποι -πολλοί εξ αυτών- που χειρίστηκαν το θέμα τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτοί που έδωσαν το όνομα της Μακεδονίας. Σκέτο.

Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί, να διαβάσει τη Συμφωνία και την Ιστορία και να σχηματίσει τη δική του άποψή για το θέμα που αποτελεί πληγή και ταλαιπωρεί τη χώρα μας 25 χρόνια τώρα.

Από το ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο 105.5” με τον Βαγγέλη Καραγεώργο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.