Κανονικά, ο κ. Κυμπουρόπουλος πρέπει να είναι τσαντισμένος με τον Μητσοτάκη, όχι με τον Πολάκη.

Αν ζητήσουμε, σήμερα, από εκατό Ελληνες -και δη Νεοδημοκράτες- που, μάλιστα, ασχολούνται με την πολιτική, να αναφέρουν τρία ονόματα από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, πιστεύετε ότι θα υπάρξει έστω ένας που ΔΕΝ θα αναφέρει το όνομα του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου; Προσωπικά, το αποκλείω. Αν γνωρίζουν έστω κι ένα όνομα, αυτό θα είναι του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του πιο πολύ-προβεβλημένου γαλάζιου υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Τεράστια απόδειξη;

Πριν καν την ανάρτηση Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο –για την ακρίβεια, ακριβώς την προηγούμενη ημέρα της αναγγελίας Μητσοτάκη περί κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού αναπληρωτή Υγείας- σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε και προέβαλε μόνο ένα όνομα από όλη τη γαλάζια ευρωλίστα. Αυτό του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Δεν κάνω ονομαστικές αναφορές συχνά, θέλω όμως να σταθώ στην περίπτωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ένας άνθρωπος ο οποίος θα αδικείτο εάν περιοριστούμε μόνο στην πολύ βαριά του αναπηρία». Και παρακάτω…

«Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αξίζει να είναι στην Ευρωβουλή, όχι γιατί είναι βαριά ανάπηρος, αλλά για το μυαλό του, για να ακούσουν οι άνθρωποι τη φωνή του και τις απόψεις του».

Σε αποκλειστική του συνέντευξη, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, ανέφερε μόνο το όνομα του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Σαν ο Πρόεδρος της ΝΔ να θέλει πάση θυσία να τον ξεχωρίσει από όλους τους άλλους.

Και την επόμενη μέρα, τι ακολουθεί;

Την επόμενη μέρα, με την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Πολάκη, ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξαφνικά γίνεται το πρόσωπο της ημέρας. Το πρόσωπο που –έστω και θεωριτικά- μπορεί μέχρι και να ρίξει την κυβέρνηση. Για σκεφτείτε: πόσο τεράστια διαφήμιση προσφέρει όλη αυτή η ιστορία στον υποψήφιο γαλάζιο ευρωβουλευτή και πόσο ενισχύει –σε πρώτη ανάγνωση, σύμφωνα κατά το εγχειρίδιο των επικοινωνιολόγων- το κοινωνικό προφίλ του Κυριάκου.

Θα μου πείτε: Ο Μητσοτάκης έβαλε τον Πολάκη να κάνει την ανάρτηση; Όχι. Όμως, δεν είναι ολοφάνερο ότι -εν προκειμένω- απλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, για να πετύχει τον πολιτικό σκοπό του;

Και γιατί το έκανε αυτό; Γιατί προχώρησε σε πρόταση δυσπιστίας; Για να διώξει τον Πολάκη; Για να ρίξει την κυβέρνηση; Όχι, φυσικά! Για να διαφημίσει την υποψηφιότητα Κυμπουρόπουλου, το έκανε. Και όποιος δεν το παραδέχεται, απλά κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Άρα, αν ήσασταν εσείς ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με ποιον θα εκνευριζόσασταν περισσότερο; Με εκείνον που σας αντιμετώπισε ως πολιτικό του αντίπαλο; Ή με τον άλλον που απροκάλυπτα εκμεταλλεύεται την αναπηρία σας;

Υ.Γ. Το γεγονός ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει αυτό-ανακηρυχθεί τιμητής του πολιτικού ήθους της χώρας, είναι κάτι που απλά… δεν υπάρχει. Στοιχείο μοναδικό, ανεκτίμητης πολιτικής αξίας.

Υ.Γ.2. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε, μ’ αυτά και μ’ αυτά, να κάνει το μεγαλύτερο χατίρι του Τσίπρα, προκαλώντας μια εφ’ όλης της ύλης τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, τώρα που ο πρωθυπουργός θέλει να ακούσουν όλοι οι Ελληνες τα θετικά μέτρα, παίζει και να συνιστά τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική γκάφα αξιωματικής αντιπολίτευσης ever.

Αρθρο μου στο neaselida.gr